בעזרת כלים קלים, ניהול כלכלי הופך לניהול קלכלי

ניהול ההוצאות בתקופת משבר

  • בית
  • ניהול ההוצאות בתקופת משבר

אנחנו נמצאים בתקופת משבר ואי ודאות כלכלית אשר גורמת לתחושת דאגה ולחץ אצל משפחות רבות בישראל, מנסיוני על מנת להוריד את רמת החרדה הדבר היעיל ביותר לעשות הוא ליצור תוכנית ברורה לעתיד הקרוב, הנראה לעין. מכיוון שאנו לא יודעים כמה זמן ימשך המשבר הנוכחי אני מציעה להתכונן לחודש מקסימום חודשיים קדימה ובמידת הצורך להמשיך את ההערכות חודש בחודשו.

הכנסות – ראשית חשוב להבין מה הם ההכנסות הנוכחיות של משק הבית וכמה כסף נזיל יש לכם לשימוש במידת הצורך.

חובות – התבוננו על ההחזר החודשי שאתם משלמים עבור הלוואות, עבור המשכנתא, צ’קים ועבור תשלומים בכרטיס האשראי. רשמו את הנתונים בצורה ברורה על מנת שתוכלו להתכונן להוצאות האלו. אם אתם רואים שאין ביכולתכם לשלם את ההלוואה, את המשכנתא או שהצ’קים עלולים לחזור – צרו קשר בהקדם עם הבנק או עם הספק שנתתם לו את התשלום ובקשו שיתחשב וידחה את החיוב / ההפקדה. עדיף לדחות תשלום ולהימנע ממצב בו חוזר תשלום דבר העלול להשפיע על דירוג האשראי שלכם בעתיד. זכרו שיש את האפשרות להגדיל את המסגרת האשראי והדבר אינו משפיע על דירוג האשראי באותה מידה כמו לקיחת הלוואה או צ’ק שחוזר.

הוצאות – בתקופה זו משקי בית רבים חווים ירידה בהכנסה, אך שימו לב שיש גם ירידה בהוצאות. סעיפי הוצאה רבים אינם מתקיימים ומאפשרים לחסוך כמו למשל ביגוד, חוגים, גן / צהרון, מסעדות, חופשות, מתנות, אירועים ונסיעות לחו”ל. בנוסף יש ירידה משמעותית בהוצאות אחרות כמו דלק, חניה, מוניות. מנגד יש עליה בעיקר בסעיף המזון, חשוב להיערך ולבנות תקציב שתואם את הצרכים החדשים שלכם.

על מנת לעזור בהיערכות לתקופה החדשה אני מצרפת טבלת הוצאות שבניתי עבור חברת “כלכלה בריאה” ויכולה לשמש להיערכות כלכלית חדשה. הטבלה מכילה את חודש פברואר (מדד בסיס – לפני המשבר), חודש מרץ (תקופת המשבר) ואת חודש אפריל (הערכות עתידית על סמך מרץ). הטבלה מחולקת לסוגי ההוצאות השונים ויש מחיקה של הסעיפים שכבר אינם רלוונטים.

רצוי מאוד להתחיל למלא את חודש פברואר על מנת להכיר את כל ההוצאות הקבועות, את כל התשלומים שיש בכרטיסי האשראי, את הוראות הקבע, את החזר החודשי על ההלוואות ועל המשכנתא. על סמך המידע הזה להזין את ההוצאות שכבר היו בחודש מרץ ולהעריך מה יהיה עד סוף החודש. לאחר מכן לעבור לחודש אפריל ולבנות תקציב עתידי לחודש זה. בעמודה האחרונה אפשר לחשב את הסכום שהמשפחה חוסכת לעומת התקציב לפני תקופת המשבר. בסיום מילוי הנתונים חשוב לסכום את ההוצאות לעומת ההכנסות ולראות אם יש יתרה / גרעון או איזון.

מה ניתן לקחת מהתהליך הזה לימי שגרה? כיום אנחנו בתקופת התכנסות וצמצום – מרחב אישי, מרחב כלכלי, מרחב תעסוקתי – בסוף התהליך שבו זיקקנו את תמצית הדברים שחשובים לנו נוכל לברור מה אנחנו רוצים להחזיר לחיינו בסיום המשבר ומה אנחנו בוחרים להשאיר מחוץ לחיינו. כך גם עם ההוצאות, התבוננו בהוצאות שלכם לפני המשבר ועל ההוצאות בתקופת המשבר ותבחנו מה אתם בוחרים להשאיר מחוץ לחייכם ומה תרצו להחזיר.

להורדת טבלה בקובץ EXCEL לבניית תקציב בתקופת משבר – לחצ/י כאן

להורדת טבלה בקובץ WORD לבניית תקציב בתקופת משבר – לחצ/י כאן

המסמך מעניין? שתפו!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
להתחלת השיחה
💬 איך אפשר לעזור?
היי 👋 כאן עינת מקלכלי,
איך אפשר לעזור לך?
דילוג לתוכן