מהמשפחות בישראל נמצאות במינוס, כלומר 50% מהמשפחות בישראל לקחו הלוואה למימון המינוס. הלוואה יכולה להיות בצורה של מינוס בחשבון, הלוואה שניתנה על ידי גורם חיצוני או הגדרת תשלום חודשי קבוע בכרטיס האשראי. הלוואות אינן דבר שלילי אם הן נלקחות בשביל מינוף כלכלי, פתיחת עסק, השקעה במוצר שיניב לנו הכנסה עתידית. אבל משפחות רבות בישראל לוקחות הלוואות למימון ההוצאות השוטפות של הבית ועל ידי לקיחת ההלוואה מגדילים את הגרעון המשפחתי במקום לייצר הכנסה על ידי ההלוואה.
ריבית של הלוואה ממוצעת לא צריכה להיות גבוהה מ- 6% ואפשר במקרים רבים לקבל ריביות נמוכות יותר, למשל אם אתם עובדים בחברה גדולה פעמים רבות יש הסכמים עם בנקים או חברות שנותנות אשראי בריבית נמוכה ולעיתים ללא ריבית בכלל. אפשרות נוספת היא לקחת הלוואה על חשבון חיסכון קיים כמו קרן השתלמות, אם יש לכם קרן נזילה ניתן פעמים רבות לקחת הלוואה על חשבון הקרן מבלי לפתוח אותה ולשלם על ההלוואה ריביות נמוכות בסביבות 2%.
במידה והחלטתם לקחת הלוואה, כמובן על מנת למנף את עצמכם כלכלית, חשוב לבדוק את הנתונים הבאים:
- השוואה – לערוך השוואה בין בנקים, חברות אשראי, הלוואות חברתיות, חברות ביטוח – רצוי לערוך מדגם של לפחות 2 חברות בכל תחום וכך תוכלו לקבל תמונה טובה להשוואה. בנוסף כמובן תבדקו את התנאים במקום העבודה או דרך חברה בה יש לכם חיסכון.
- מו”מ – לאחר קבלת הנתונים חשוב להתמקח בין ההצעות הטובות ביותר שקיבלתם ולנסות לשפר את התנאים של ההלוואה.
- החזר חודשי – גובה ההחזר החודשי שתשלמו חייב להיות בהתאמה לתקציב של המשפחה, חשוב לוודא שתוכלו לעמוד בהחזר החודשי על מנת שהמינוס לא יגדל. לאחר שתדעו מה הריבית תוכלו להתאים את גובה ההלוואה לגובה ההחזר החודשי שתוכלו לעמוד בו.
- מאגר נתוני אשראי – הנתונים הכלכליים של כולנו נמצאים במאגר נתוני האשראי, לכל אזרח בישראל יש דירוג אשראי ועל פי הדירוג נקבע רמת הסיכון הכלכלי שלו בעת בקשה להלוואה, חשוב להכיר את דירוג האשראי האישי שלכם ולראות אם הוא יכול לעזור לכם לקבל הלוואה בתנאים טובים.
- איש מקצוע – במידה ואתם לא מבינים את התנאים שקיבלתם רצוי לפנות לאיש מקצוע לייעוץ ולא לקחת את ההלוואה כיוון שאישרו לכם אותה, אפשר לחסוך כסף רב בשיחת טלפון קצרה לאיש מקצוע.